Felanmälan

Fastighetsskötsel & teknisk förvaltning – Nordstaden

Bostadsrättsföreningen Lindgården anlitar Nordstaden för bland annat fastighetsskötsel teknisk förvaltningen. 

Vid felanmälan kontakta Nordstaden på följande sätt:
Måndag till fredag mellan 7:00-16:00, telefon: 08-32 40 60 
Via deras hemsida: nordstaden.se
Akuta fel under övriga tider kontakta journumret: 08-587 801 30

OBS! Du behöver vara medveten om att du kan komma att debiteras för din felanmälan, det beror på vad du har felanmält och om du är hyresgäst eller bostadsrättshavare. Fråga gärna Nordstaden när du kontaktar dem huruvida du kommer att bli debiterad.

Hissar – Kone

KONE kundcenter 0771-50 00 00. Öppet dygnet runt.

Portar eller Aptus-bricka

Vid fel på din Aptusbricka (nyckel som används in till portar och tvättstuga), eller fel på någon av våra portdörrar, anmäler du detta till styrelsen via mail  styrelsen@lindgarden.net Läs här hur du kan beställa en ny Aptus-bricka om du har tappat bort din.

Tvättstugan – PODAB

Om det är någon av maskinerna (tvättmaskin, torkskåp eller torktumlare) som är trasiga   ska du felanmälan det till PODAB på mail till: Jens.eriksson@podab.se eller johan.gulstad@podab.se. Ange BRF Lindgården i ditt mail samt vilken maskin ärendet gäller. Har du inte tillgång till mail? Lämna en skriftlig felanmälan i Styrelsens brevlåda som finns uppsatt utanför föreningslokalen/tvättstugan.

Stockholm stads felanmälan

Stockholm stads felanmälan vänder du dig till när de rör gator, parkering, torg, belysning, städning, snöröjning och klotter mm. Det är Stockholm stad som ansvarar för Grusåsgränd (gränden inte gårdarna) samt Dalen allé. Upptäcker ni fel så anmäler ni detta via: