Bredband & TV

Fiber, bredband och TV
Lindgårdens BRF har fiber via Bahnhof och alla bostadsrätter har nu fiber med en hastighet på 1000 Mbits/s. Avgiften tas ut på månadsavgiften och kostnaden är endast 85 kr i månaden som läggs per automatik på din månadsavgift.

Hastigheten på ditt bredband
Från Bahnhof har vi en hastighet på 1000 Mbits/s. Vill du testa vilken hastighet så uppnås i din lägenhet kan du prova att mäta hastigheten. Anslut din dator via kabel och mät hastigheten på tex www.bredbandskollen.se. Bra att veta är följande: att komma upp i full hastighet med trådlöst är närmast omöjligt, men om du är ansluten till routern via sladd går det utmärkt. Har du inte full hastighet kan det vara exempelvis möjligen placering av routern som begränsar din hastighet. Har du inte önskad hastighet kan du testa att flytta din router. 

Skulle du känna att du inte uppnår önskad hastighet kan du köpa en ny snabbare router på valfri butik för hemelektronik, exempelvis Kjell & Company brukar ha bra alternativ och kunskap. Ett annat tips är att kolla på www.prisjakt.nu. Där ser du vilka routrar som är populära och betyg på dessa.

Nyinflyttad – det är lätt att komma igång När du flyttar in, sätter du på routern och går in på valfri webbläsare, då öppnas Bahnhofs hemsida och du kan logga in. Problem? Ring Bahnhofs supporttelefon: 010-5100000. Du kan även titta på deras hemsida där de har samlat de vanligast frågorna samt en video om hur du kommer igång: www.bahnhof.se/support/category/bredband/assistance

Hyresgäst och vill ha fiber
Om man som hyresgäst är intresserad av att teckna avtal med föreningen om fiberindragning så tar man kontakt med styrelsen@lindgarden.net

TV
Com Hem / Tele2 levererar tv till vår fastighet via antennuttagen. Då de analoga tv-kanalerna är nedsläckta är det numera enbart digitala signaler som gäller. Det innebär att du behöver antingen en tv som har inbyggd digitalbox som klarar DVB-C, alternativt ansluta via en extern digitalbox från Com Hem. De flesta tv som är hyfsat moderna har vanligtvis detta inbyggt, men det kan vara värt att kolla upp så att er tv har detta.
I övrigt så krävs en vanlig antennkabel mellan uttag och tv (eller digitalbox) så kommer du efter en kanalsökning få bland annat Svt1, Svt2, Tv3, Tv4, Kanal 5 m.m.
För mer information och support, kontakta: https://www.tele2.se/kundservice

Det finns även andra Ip-alternativ för att se digital-tv där du får tv utbud via din internetuppkoppling. Tex. via https://bahnhof.se/tv