Mäklarinformation

Sidan uppdaterad 2020-01-27.

Här listar vi några av de vanligaste frågorna vi får i samband med lägenhetsförsäljningar.

Antal lägenheter: Föreningen har 116 lägenheter, i dagsläget 99 bostadsrätter och 17 hyresrätter. Hyresrätterna kommer att ge goda intäkter till föreningen och stärka föreningens ekonomi på sikt.

Byggår? 1979

Har alla lägenheter balkong? Ja. Vissa marklägenheter (i radhuslängorna) har både balkong och uteplats. Vissa marklägenheter har en liten uteplats i anslutning till entrén och saknar balkong.

Kabel-tv/bredband? Kabel-tv via Com Hem. Fiber installerat i alla bostadsrätter. Leverantör Bahnhof, till en kostnad av 85 kr/månad (utöver månadsavgift för lägenhet). Hastighet 1000/1000. Denna kostnad är obligatorisk och läggs på månadsavgiften. Bahnhof har ett samarbete med Sappa där boende kan teckna eget abonnemang och få tv via bredbandet.

Har föreningen lokaler i föreningen som ni hyr ut? En samlingslokal, den hyrs inte ut kommersiellt utan endast till boende på gården.

Äger föreningen marken eller är det en tomträtt? Föreningen äger marken, tomten friköptes 2019.

Hur tas beslut om medlemskap? På styrelsemöten som sker en gång i månaden.

Har föreningen speciella önskemål innan godkännande? Vi tar en UC på den/de som söker inträde. Styrelsen vill även se arbetsgivarintyg/intyg om anställning. Styrelsen beviljar ej juridiska personer medlemskap. Endast fysiska personer kan beviljas medlemskap. Om man inte avser att bo permanent i bostadsrätten beviljas man ej medlemskap. Spekulanter är välkomna att höra av sig till styrelsen om man har frågor eller undrar något.

Vart skickas in- utträdesansökningarna? Skicka handlingarna direkt till föreningen på:
BRF Lindgården
Grusåsgränd 80
12130 Enskededalen
Vänligen maila oss gärna en notering när ni har postat handlingarna. Mail skickas till: styrelsen@lindgarden.net

Överlåtelseavgift: Överlåtelseavgiften är 2,50 % av prisbasbeloppet. Betalas av köparen.

Pantsättning
: Handläggningen av pantsättningshandlingar sköts av föreningens ekonomiska förvaltare. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp för administration och registerhållning. Debiteras per lånehandling.

Tidigare tillträde? Om lägenheten ska tillträdas tidigare än vad som uppgetts på överlåtelsehandlingen, måste mäklaren inkomma med ett tilläggsavtal som ska skickats till vår ekonomiske förvaltare Simpleko.

Utfört arbete i föreningen? Bland annat stamspolning, byte av ballofix/kulventiler, byte av stamventiler, målning av träfasad, trapphus, armaturer i de allmänna utrymmena, utomhusbelysning, obligatorisk ventilationskontroll (OVK), takrenovering, samtliga hissar utbytta, installation av fiber i samtliga lägenheter och fönsterrenovering. Renoveringar sker löpande med vår underhållsplan som förlaga.

Hur är skicken på fasaden? Bra.

Finns tvättstuga? Ja, 5 tvättmaskiner, två manglar, tre torkskåp och två torktumlare.

Är vinden exploaterad? Nej.

Vad ingår i månadsavgiften? Värme, vatten, samt föreningsgemensamma kostnader som förvaltnings- och räntekostnader, driftkostnader i övrigt.

Vad finns det för gemensamhetslokaler? Samlingslokal, cykelrum/ barnvagnsrum.

Kan man installera avfallskvarn i lägenheten? Nej.

Råder det boendeparkering i området? Föreningen har inga parkeringsplatser. På Grusåsgränd gäller endast taxa 4 och inte boendeparkering. Som boende på Lindgården har du dock rätt till boendeparkering på närliggande boendeparkeringar, exempelvis vid Garagevägen och Röda backens väg. Här kan du parkera till ett reducerat pris. Ta kontakt med Stockholms stad för att ordna detta. Det finns 5 stycken garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering. För att ställa sig i kö kan man ringa: Tel 08-772 96 00.

Positivt, trivsamt område och god anda på gården. På gården finns en grillplats, med stor fin grill som får nyttjas av boende i föreningen. I närheten finns simhall, gym, utomhusbad, bibliotek, naturområden. Läs mer här om Lindgården och området.

Övrigt: Biltrafik intill eller på gården är ej möjligt. Området Dalen är bilfritt och ska hållas bilfritt i största möjliga mån. 
Styrelsen måste godkänna ombyggnader i lägenheten. Mer information finns här.
Mäklare uppmanas att efter visningar plocka bort skyltar etc.
Köpare uppmanas att läsa föreningens stadgar och gå igenom föreningens hemsida för att tillgodose behov av information.
Mäklare uppmanas att läsa på vilka köksfläktar som är godkända och kontrollera detta med säljare. (Viktigt att inte köksfläkten byts ut mot en otillåten.)

Kontakta gärna styrelsen vid frågor: styrelsen@lindgarden.net