Tvättstuga

Bra att veta om vår tvättstuga

Våra tvättpass
Varje tvättpass är tre timmar långt och du kan bara boka en tid åt gången. Vi har följande tider att välja på: 07-10, 10-13, 13-16, 16-19 och 19-22.

En bokningsbar enhet består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Till grovtvättmaskinen hör ingen torktumlare.

Kom i tid!
Du måste aktivera tvättpasset genom att välja ”Öppna” på bokningspanelen, dörren öppnas och det bokade passet är låst till dig.

Om du inte har börjat tvätta inom 30 minuter efter din bokade tid, försvinner bokningen. Då är alltså tvättiden ledig och någon annan kan boka din tid. 

Din tvättid + 1 timme
Du får överskrida din tvättid med 60 minuter för att torka din tvätt och hämta din tvätt. Ex: Har du bokat en tvättid mellan 16–19.00 har du fram till 20.00 att vika tvätt, tömma torkskåp och tumlare samt städa efter dig.

Gör rent efter dig
Ett klassiskt uttryck: lämna tvättstugan så som du själv vill finna den. Se till att torka av tvättmaskiner från tvättmedel och rengör torktumlare och skåp från ludd och damm. 

Trasig maskin?
Felanmälan sker till PODAB på mail till: Jens.eriksson@podab.se eller johan.gulstad@podab.se – ange BRF Lindgården i ditt mail samt vilken maskin ärendet gäller. Har du inte tillgång till mail? Lämna en skriftlig felanmälan i Styrelsens brevlåda som finns uppsatt utanför föreningslokalen. 

Att tänka på:

  • Använd gärna flytande tvättmedel – det skonar både miljön, kläder och tvättmaskinerna
  • Använd tvättpåsar när du tvättar behåar.
  • Du får tvätta mattor i grovmaskinen men mattorna får inte ha en plast/gummibeläggning under mattan – då förstörs maskinen. 

Borttappad Aptus-bricka?
För att boka och komma in till tvättstugan behöver du en Aptus-bricka. Har du inte en sådan, eller har tappat bort den, kan du skicka ett mail till styrelsen genom styrelsen@lindgarden.net.