Fastighetsfakta

Fakta om vår fastighet – Dalen 4

Om föreningen
Fastigheten byggdes 1979 och föreningen bildades 2009. BRF Lindgården har 116 lägenheter, i dagsläget 99 bostadsrätter och 17 hyresrätter. Hyresrätterna kommer att ge goda intäkter till föreningen och stärka föreningens ekonomi på sikt. 2019 friköpte föreningen tomträtten.

Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos försäkringsbolaget Folksam.

Bredband och TV
Lindgårdens BRF har fiber via Bahnhof och alla bostadsrätter har nu fiber med en hastighet på 1000 Mbits/s. Avgiften tas ut på månadsavgiften och kostnaden är endast 85 kr i månaden som läggs per automatik på din månadsavgift.
TV är valfritt. Kabel-tv via Com Hem. Du kan välja Sappa via Bahnhof eller annan tv-leverantör om du vill. Via Sappa så får du tillgång till digital-TV tjänster. 

Gemensamma faciliteter
Föreningslokal, cykelförråd och tvättstuga med 5 tvättmaskiner, två manglar, tre torkskåp och två torktumlare.

Renoveringar
Fastigheten är i gott skick och har genomgått planerat underhåll löpande. Vi arbetar efter en underhållsplan och tar hjälp av vår fastighetsskötare för planering och genomförande gällande alla större renoveringar. Renoveringar som har genomförts de senaste åren är bland annat; stamspolning, byte av ballofix/kulventiler, byte av stamventiler, målning av träfasad, trapphus, armaturer i de allmänna utrymmena, utomhusbelysning, obligatorisk ventilationskontroll (OVK), takrenovering, hissbyte i alla portar, installation av fiber i samtliga lägenheter och fönsterrenovering.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. På Grusåsgränd gäller endast taxa 4 och inte boendeparkering. Som boende på Lindgården har du dock rätt till boendeparkering på närliggande boendeparkeringar, exempelvis vid Garagevägen och Röda backens väg. Här kan du parkera till ett reducerat pris. Ta kontakt med Stockholms stad för att ordna detta. Det finns 5 stycken garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering. För att ställa sig i kö kan man ringa: Tel 08-772 96 00.

Vår gård är Q-märkt

Området Dalen är k-märkt. Detta gäller även vår fastighet här på Lindgården. För k-märkta (Q-märkta fastigheter som är den korrekta formuleringen) gäller speciella villkor gällande fasader och allt som syns utifrån. Vi som bostadsrättsinnehavare har vissa skyldigheter i och med detta.

Du måste vid större renovering kontakta styrelsen för godkännande samt Stockholms stad för eventuellt bygglov. Då området är k-märkt i den gröna klassen medför det att Plan och bygglagen gäller. För mer information läs mer här.