Cykelinventering 2022

På grund av att det börjar bli fullt i alla våra cykelförråd, och ute på gården, är det dags för en cykelinventering. Syftet är att få bort herrelösa cyklar (och barnvagnar) som blivit kvarlämnade genom åren.

Hur går det till?

Under vecka 4 har du fått ett utskick i din brevlåda med information och lappar som ska fästas på din cykel/dina cyklar som står i förråden och/eller ute på gården. Lapparna ska vara tydligt fastsatta och märkta med namn, lägenhetsnummer och adress. I utskicket finns bifogat buntband för att fästa lapparna.

Behöver du fler lappar? Här kan du ladda ner och skriva ut.

Cyklarna ska vara uppmärkta senast 13/2 2022. Därefter omhändertas omärkta cyklar av föreningen och förvaras i ett avskilt förråd i 3 månader. Cyklarna lämnas sedan till polisen.

Regler för cykelförvaring

Följande regler gäller när du vill förvara/parkera din cykel i någon av våra förråd eller på gården:

  • Respektive boende har rätt att förvara 2 cyklar var i föreningens förråd/gård. Detta gäller oavsett ålder. Alltså, är ni en familj på 4 personer får ni förvara 8 cyklar i förråden/på gården. Vill man ha fler cyklar än detta så är det den egna uteplatsen, balkongen eller lägenheten som gäller. Ej trapphus eller andra gemensamma utrymmen.
  • I förråden är det inte tillåtet att låsa fast cyklar eller barnvagnar i cykelställen då det omöjliggör flyttning av trasiga och oanvända cyklar/vagnar.
  • Tanken med förråden är att man ska förvara cyklar och vagnar som används. Behöver ni långtidsförvara en cykel eller barnvagn får ni ansvara för det själv,  t ex i ert eget förråd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *